Oriental Spa

A Ramada Resort Budapest szállodában található wellness- és fitneszközpont, az Oriental Spa tippjeit és tanácsait olvashatod az egészséges életmóddal, a fitnesszel, a wellness-szel, a szépségápolással kapcsolatban.

Kövess minket!

A sport és az endorfin kapcsolata

2011.11.17. 12:07 - Oriental Spa

 

Az endorfin (boldogsághormon) olyan, agyban termelődő neurotranszmitter (ingerület-átvivő anyag), ami csökkenti a fájdalomérzetet a testben, és akár euforikus élményt is képes kiváltani. Fizikai hatásokra, izgalmi állapot esetén, fájdalomérzületkor, fűszeres ételek fogyasztásakor jelentkezhet, és ez az érzés akár 12 órán át is tarthat. Képességeiket tekintve fájdalmat csillapítanak, és kellemes érzést idéznek elő. Amikor egy ingerület eléri a gerincvelőt, endorfinok szabadulnak fel, melyek megakadályozzák az idegsejteket abban, hogy további fájdalomingert továbbítsanak.

 

A testedzés, a sport fokozza az endorfintermelést, mely egyúttal csökkenti a fájdalmat is. Leginkább a hosszabb távon folytatott aerob típusú, intenzív mozgás (futás, úszás, stb.) fokozzák az endorfin felszabadulását, mely segít elnyomni a fáradtság és a kimerültség érzését. A sport közben beálló nyugalmi tudatműködés könnyen legyűri a stressz hatásokat.

 

Azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy nem csak a sport, minden mozgás, fizikai cselekvés fontos, legyen az egy nagytakarítás, séta, otthoni torna, konditermi edzés, stb.!

A bejegyzés trackback címe:

https://orientalspa.blog.hu/api/trackback/id/tr893389496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása