Oriental Spa

A Ramada Resort Budapest szállodában található wellness- és fitneszközpont, az Oriental Spa tippjeit és tanácsait olvashatod az egészséges életmóddal, a fitnesszel, a wellness-szel, a szépségápolással kapcsolatban.

Kövess minket!

Spinning vagy SpinRacing?

2012.09.05. 15:29 - Oriental Spa

Nézegeted az aerobic órarendeket és nem tudod, hogy mi a különbség a Spinning és a SpinRacing között? Segítünk :)

Alapvetően mindkettőre igaz, hogy zenére végzett kerékpáros aerobic óra, azonban az alapvető különbség az az, hogy míg a Spinningnél a felsőtest nem mozog, addig a SpinRacingnél igen. Utóbbinál karhajlítások, kitartások, statikus mozgáselemesek is megtalálhatóak, melyek változatosabbá, hangulatosabbá teszik az órákat.

A Spinning magas intenzitású, az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket. A Spinninggel akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt.

A SpinRacing edzés során különös figyelmet fordítanak a zene ütemszámának kihasználására, ezek adják meg az edzések karakterét, mellyel sík, illetve lejtőmenetet modelleznek. A fordulatszám változásával az intenzitás mértékét is szabályozhatjuk, így téve még változatosabbá az edzést.

Amire figyelj, ha valamelyik edzéstípust választod:

  • az órára vigyél minimum 0,7 l folyadékot, mely lehetőleg szénsavmentes ásványvíz legyen
  • használj törülközőt az órán - minden testrészed erőteljesen izzadni fog és ezzel komfortosabbá teheted az edzést
  • keménytalpú cipőt használj, hiszen a testsúly nagyrészt a lábra nehezedik tekerés közben, mely akár íngyulladást is okozhat
  • figyelj a kerékpár megfelelő beállítására - komoly fájdalmak jelentkezhetnek a rossz beállítás következtében

A bejegyzés trackback címe:

https://orientalspa.blog.hu/api/trackback/id/tr614756533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása