Oriental Spa

A Ramada Resort Budapest szállodában található wellness- és fitneszközpont, az Oriental Spa tippjeit és tanácsait olvashatod az egészséges életmóddal, a fitnesszel, a wellness-szel, a szépségápolással kapcsolatban.

Kövess minket!

Tippek napozáshoz

2013.05.17. 10:50 - Oriental Spa

Remélhetőleg a hosszú hétvégén nyárias meleg lesz és rengeteg napsütés vár minket. Testünket és lelkünket is feltölthetjük a D-vitaminnal, azonban figyeljünk oda, hiába esik jól, ne vigyük túlzásba a napozást!

A napsugarak egyaránt tartalmaznak UVA és UVB sugarakat. Az UVA sugaraktól nem égünk le, azonban ez felelős a bőr öregedéséért, valamint a bőrdaganatok kialakulásáért. A barnaságról az UVB sugarak gondoskodnak, melyek szinten hozzájárulhatnak a bőrrák kifejlődéséhez. Minél nagyobb tengerszint feletti magasságban nyaralunk, annál erősebb UVB sugárzásnak vagyunk kitéve.

Az alábbiakra figyelj a napozásnál:

  • fél órával napozás előtt kend be magad, hogy a hatóanyagok biztosan megvédhessenek
  • kerüld a 11 és 15 óra közötti időszakot és inkább tartózkodj árnyékban (itt szintén le lehet égni, így ilyen esetben is használj fényvédős terméket)
  • maximum 45 percet tölts egyhuzamban napon
  • arcra kifejezetten arcra ajánlott napozókrémet érdemes használni, hiszen ott a legvékonyabb s ezáltal a legérzékenyebb a bőröd
  • a bőröd mellett figyelj a szemedre is, szerezz be egy jó minőségű napszemüveget
  • hasznos lehet egy világos színű kalap/kendő, hogy elkerüld a napszúrást
  • a nyári melegben fogyassz sokkal több folyadékot, lehetőség szerint szénsavmentes vizet

Napozás után ne feledkezz meg a hidratálásról sem, a szokásos testápolód azonban ilyenkor nem elég, használj napozás utáni készítményeket, melyek erőteljesebben hidratálják, táplálják a bőröd. Segítségükkel tovább megőrizheted a barnaságod is.


napozas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orientalspa.blog.hu/api/trackback/id/tr335304353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása