Stevia
A Stevia Rebaudiana Bertoni - vagy ahogy az őslakosok hívják „édes levél” - Brazíliában és Paraguayban őshonos.
És hogy miért jó? Természetes, édesítőereje háromszázszorosa a cukornak, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, serkenti a máj és a hasnyálmirigy működését. Külsőleg aknék, gombák és egyéb bőrproblémák kezelésére használható erős gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő tulajdonságai miatt. Nem utolsó sorban pedig csökkenti a magas vérnyomást, és segít az ínygyulladás kezelésében.
Sütésre és főzésre is alkalmas, íze nem változik meg, de kenyérkészítésnél lassabban jön fel a tészta. Számos formában elérhető: őrlemény, por, kivonat, csepp, tabletta.
Nyírfacukor
A Nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos cukor, csak éppen mintegy 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz. Számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatása van: nem hízlal, nem savasítja a szervezetet, antibakteriális hatású, segíti az emésztést, nem rontja a fogakat, így cukorbetegek, fogyókúrázók, terhességi diabéteszben, csontritkulásban szenvedők, valamint fogszuvasodással küzdő gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják.