Oriental Spa

A Ramada Resort Budapest szállodában található wellness- és fitneszközpont, az Oriental Spa tippjeit és tanácsait olvashatod az egészséges életmóddal, a fitnesszel, a wellness-szel, a szépségápolással kapcsolatban.

Kövess minket!

Fogyókúrás tévhitek

2012.03.24. 11:49 - Oriental Spa

 

A fogyókúra alatt semmilyen édességet nem ehetsz? A teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut korlátlanul fogyaszthatod? Itt az ideje, hogy eloszlassunk néhány tévhitet.

Naponta jelennek meg az újabbnál újabb csodaszerek, melyek többsége azt ígéri, hogy heti több kilótól is megszabadulhatunk koplalás és mozgás nélkül. Sokan megtesznek mindent azért, hogy ez valóban így legyen, ám egy valamit felejtenek el: rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás nélkül ez lehetetlen.

Íme néhány tévhit, amit most tisztázni szeretnénk…

Ha nem reggelizünk, sokkal kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe

Sokan azt hiszik, hogy ha kihagyják a legfontosabb étkezést, a reggelit, azzal nagyon sok kalória-felvételt megspórolnak. Az igazság az, hogy a reggeli nélkül az anyagcsere-folyamatok nem indulnak be, délben, illetve egész nap viszont annál éhesebbek leszünk és annál többet eszünk. Tudományosan bizonyított, hogy ebéd során jóval kevesebbel is beérjük, ha reggelivel indítjuk a napot.

Fogyókúra közben az édességek tabunak számítanak

A fogyás érdekében sem kell lemondanunk a kedvenc ételeinkről, mértékkel minden megengedett. Minél több ételtől tiltjuk el magunkat, annál hamarabb adjuk fel a fogadalmunkat és hatalmas zabálással vetünk véget annak. Ennek eredményeként az addigi leadott kilók többszöröse fog felbukkanni. Néha-néha együnk egy kocka csokit, vagy a kedvenc ételeinkből egy kis adagot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült ételek fogyasztanak

Alapvetően a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek közel annyi kalóriát tartalmaznak, mint hagyományos társaik, azonban sokkal több bennük az ásványi anyag, a nyomelem, valamint a laktató ballasztanyag. Emiatt érdemes a teljes kiőrlésűt választani, azonban alapszabály, hogy a napi bevitt energiamennyiségnek kisebbnek kell lennie, mint amennyit szervezetünk felhasznál.

A problémás területek edzéssel korrigálhatók

Testfelépítésünk génjeinktől függ, valamint az is, hogy melyik testrészünkön találhatóak az energiatartaléknak számító zsírrétegek. Ezekhez szervezetünk csak akkor nyúl, amikor az összes többi zsírt felélte, így sajnos helyi fogyás nincs. Azonban a rendszeres mozgás segít abban, hogy az adott testrész feszesebb, izmosabb és ezáltal szebb legyen.

Ritkán, de akkor sokat

Az, hogy valaki naponta kétszer eszik, azonban akkor dupla tányérral, az nem jelenti azt, hogy fogyni fog, sőt. A többször kevesebb elv alapján sosem tör ránk erősebb éhség roham. Érdemes naponta kb. 5x enni, akkor viszont keveset és egészségeset. Természetesen a naponta bevitt összkalóriaszám a döntő.

A diétás csokoládéban kevesebb kalória van

A legtöbb diétás csokoládéban ugyanannyi kalória és zsír található, mint hagyományos társaikban, csupán a gyümölcscukor helyett szőlőcukor található bennük. Szervezetünk ez utóbbit gyorsabban alakítja zsírrá, emiatt kevésbé laktat, s hajlamosak vagyunk sokkal többet enni belőle.

A szaunázás remek zsírégető módszer

A rendszeres szaunázás jó hatással van az immunrendszerünkre, valamint a bőrünkre, azonban zsírrétegektől nem szabadulhatunk meg vele. A szaunázással járó súlyveszteség csupán vízveszteség – ezért is ajánlott utána sok folyadékot inni.

A bejegyzés trackback címe:

https://orientalspa.blog.hu/api/trackback/id/tr74336846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása