A zöld tea egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ismert egészségmegőrző és gyógyító hatása miatt. A benne található antioxidáns anyagoknak köszönhetően számtalan jótékony hatását ismerjük:
- a zöld tea méregtelenít, gyorsítja az anyagcserét és ezzel együtt a zsírégetést is
- csökkenti a rákos, daganatos betegségek kialakulásának lehetőségét
- csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek kialakulásának lehetőségét
- koffein tartalma miatt élénkítő hatással bír (a kávéval ellentétben fokozatos és lassú felszívódást biztosít)
- fluoridtartalma óv a fogszuvasodástól (cukor nélkül fogyasztva)
- erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen
- csökkentheti a magas vérnyomást
Sokan azonban a zsírégetés fokozása miatt isszuk a keleten évezredes hagyományokkal rendelkező zöld teát, mely az egyik legjobb természetes zsírégető. Hatása kétféleképpen nyilvánul meg:
- közvetlen zsírbontó hatás – javítja az emésztést, elősegíti a zsírok azonnali lebontását
- anyagcsere serkentő hatás – lebontja a régóta jelen levő zsírokat, növeli a bőr rugalmasságát
Elkészítése egyszerű, azonban figyeljünk arra, hogy ne forrásban lévő vízbe tegyük, hanem 60-80°-os vízbe (a vitaminok és antioxidánsok megőrzése miatt), és ne hagyjuk túl sokáig ázni, mert keserű íze lehet.