Oriental Spa

A Ramada Resort Budapest szállodában található wellness- és fitneszközpont, az Oriental Spa tippjeit és tanácsait olvashatod az egészséges életmóddal, a fitnesszel, a wellness-szel, a szépségápolással kapcsolatban.

Kövess minket!

A Zumba és ami mögötte van :)

2012.03.13. 14:49 - Oriental Spa

A Zumba alig pár éve jelent meg Magyarországon, azóta viszont egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A kardio edzések közé sorolható, azonban közel sem olyan monoton: latin táncos mozdulatokra épül, ebből kifolyólag bulizós, táncos zenék mennek végig az edzés alatt, ami alapvetően jó hangulatot kölcsönöz az óráknak. Ez az egyik titka a Zumba sikerességének, hiszen nem unalmas, nem ugyanolyan mozgássorozatokat kell ismételni, pörgős és buli hangulatot idéz elő.

A Zumba Amerikából származik és Beto Perez aerobic oktató nevéhez fűződik, aki egyik alkalommal otthon felejtette az aerobic zenéket és csak latin táncos válogatás volt nála. Mivel a megszokott aerobic lépések nem passzoltak a latin zenéhez, ezért improvizálnia kellett. Így alakult ki a Zumba Fitnesz, melyben az aerobicot ötvözik a salsa és a merengue lépéseivel. Annyira elnyerte az órára látogatók tetszését, hogy azóta rendszeressé vált.

Egyre több órarendben szerepel ez az óratípus, rendkívül sokan látogatják a zumba órákat, hiszen nem számolod vissza a perceket, nem gondolkodsz azon, hogy mikor lesz már vége. A Zumba által minden résztvevő teljesen ellazulhat, felszabadulhat, ami eddig csak a hétvégi bulik és az alkoholos italok következményeként volt elérhető.

Ezzel az edzéssel, ha rendszeresen és kitartóan végezzük, akkor jelentős súlyveszteséget érhetünk el, valamint remek alakformáló hatással is bír. Ez a fajta mozgás a zene és a tánc által többszörösen szabadítja fel az endorfinokat és ezáltal jó közérzetet biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://orientalspa.blog.hu/api/trackback/id/tr64314255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása